2. lékařská fakulta tančí!

Jak píše PLESK, tak se skutečně i stalo. Opravdu se nejednalo o žádný bulvární vtip! V sobotu 28. 2. proběhl ples 2. lékařské fakulty! Pro mnohé se stal významným a mimořádným datem – jistě pro nové „Učitele roku 2008“ a pro výherce cen z tomboly (rozdaly se knížky, slovníky, ale i zájezdní poukaz). Zábavný to byl večer snad i pro ty, kteří se na plese s někým neznámým seznámili nebo se třeba jen pobavili se starými dobrými kamarády a spolužáky, zjistili, kdo a jak tančí, kdo má raději portorikánskou Piňa Coladu než kubánské Mojito či Cuba Libre a kdo upřednostňuje československou Kofolu.
 
Tři dny před plesem bylo k mání již jen posledních třicet lístků – to určitě na první dojem potěší. Jenže to taky předznamenávalo, že bude víc fialových palců a roztrhaných punčoch. Objektivně řečeno, naše fakulta by pravděpodobně potřebovala, aby se hrálo všude, nejen v Majakovského a Raisově sále, ale i v ostatních prostorách, protože 2. lékařská fakulta opravdu tančí! Kuloáry a balkóny již zjevně ztratily na popularitě.
 
Pokud budete chtít příští rok přijít, určitě se nechte zlákat. Ať již pro vás bude motivací vidět studentské předtančení à la letošní „Prasklý kosti“ nebo zvědavost na doktory a doktorky v barvách místo v bílém. Jen si určitě nezapomeňte vzít tanečního partnera nebo partnerku!
 
Zeptala jsem se několika plesajících studentů více či méně mezi řečí na tři společenské otázky. Slíbila jsem, že bude vše anonymní, a tak si přečtěte jen některé z odpovědí a mé amatérské statistické závěry:
 
Proč jste přišel/přišla na ples a s jakým očekáváním?
„Šli všichni, tak jsem šel taky.“ „Slušně se pobavit.“ „Tancovat.“ „Ze zvědavosti, jsem tady poprvý, tak zjistit, jaký to je.“ „Podívat se na spolužáky.“ „Setkat se s lidmi, se kterými se moc často nesetkávám.“
 
Co se vám líbí na plese?
„Je tu spousta lidí.“ „Spousta skvělých lidí.“ „Výborná hudba.“ „Celá atmosféra je suprová.“
 
Tančíte? Jaký je váš oblíbený tanec?
Jednoznačně v odpovědích vedl jive. Mezi další TOP tance patřila „božská tanečnice“ samba, cha-cha a latinskoamerické tance obecně. Ze standardních tanců je oblíbené tango, pravděpodobně jeho anglická varianta. Stabilní postavení má v žebříčku tanců blues, jak podokl jeden z tanečníků: „Umím jen dva tance, takže blues.“ Odpovídali ti, co zrovna netančili. Lze tedy předpokládat, že náhodný výběr nebyl úplně náhodný.
 
Nashledanou na příštím plese!
 
-az-
 

 
 
 
 
Vytvořeno: 6. 3. 2009 / Upraveno: 10. 1. 2019 / MUDr. Jana Djakow