Academic Golf Academy 2010

U příležitosti 100. výročí založení sportu na českých vysokých školách uspořádal VSK Medik Praha dne 21. dubna 2010 první ročník golfového turnaje Academic Golf Academy.
 
Polojasná obloha, teplota kolem deseti stupňů a čerstvý severovýchodní vítr. Počasí, které sice neláká všechny golfisty, ale v hostivařském areálu je turnaj připraven, a tak platí, že neexistuje špatné počasí, ale jen špatně oblečený hráč. Sešlo se celkem 12 studentů nejen z Univerzity Karlovy, z toho byly dvě ženy. Jak název turnaje naznačuje, hrálo se na malém hřišti, které má 9 jamek, každá z nich má par 3, to znamená počet ran, kterými jamku zahraje velmi dobrý golfista.
 
Pochopitelná byla i počáteční nervozita, protože pro většinu studentů to bylo první golfové klání. Proto jsme mohli vidět vedle zdařilých úderů i mnoho ran, které se příliš nepovedly a příliš radosti neudělaly. Ale to je úděl golfové hry. Stále je možné se něco učit, stále je možné něco vylepšovat, stále je daleko k dokonalosti, ale posedlost hrou nás žene k dalším radostem i nezdarům. Je třeba konstatovat, že hra všech soutěžích se postupně uklidňovala, získala na přesnosti a vedle několika parů jsme viděli i řadu zdařilých ran.
 
Po dvou hodinách urputného soupeření se hráčky a hráči postupně probojovali až k deváté jamce. Soutěžilo se s maximální soustředěností a někdy horší hráčské dovednosti nahrazovala snaha a maximální úsilí, vždy ale v duchu fair play.

 
Závěrečným vyhlášením nejlepších hráček a hráčů byl premierový turnaj slavnostně ukončen. V soutěži žen se na stříbrné příčce umístila posluchačka 3. LF Bára Horehleďová, první místo pro sebe získala Daniela Štěrbová z VŠE. V turnaji mužů skončil na třetím místě Tomáš Rauch z Přírodovědecké fakulty, druhou příčku si dělili Tonda Šebela z 2. LF a Petr Tomeček z VŠE. Vítězem se stal student FTVS Petr Cepák. Gratulujeme!
Turnaj se vepsal do historie a věříme, že bude pokračovat i v dalších letech, a dovolíme si pozvat i vás.
 
Nejbližší akce, na kterou srdečně zveme, je turnaj ve Staré Boleslavi v rámci Rektorského sportovního dne a stále v duchu velkých oslav 100 let univerzitního sportu.
 
Hezkou hru!
 
PaedDr. Ivana Vladyková
Ústav tělesné výchovy
2. a 3. lékařské fakulty
Univerzity Karlovy v Praze

Vytvořeno: 27. 4. 2010 / Upraveno: 15. 1. 2018 / MUDr. Jana Djakow