Co nového chystá Motolák? Jak dopadla akce HELP Aquila 2009?

Studentský spolek Motolák se podílel minulý týden na organizaci doprovodného programu k vědecké konferenci, konkrétně Motolské míle, a na poslední chvíli se pustil do realizace dobrého úmyslu při organizaci akce „HELP Aquila 2009“.
 
Přinášíme jen pár řádků o této akci a hlavně jejím výsledku. Nápad vzešel z hlav členů Motoláku, sklidil úspěch na děkanátě a získal jeho podporu. Cílem bylo získat finanční pomoc pro zničenou fakultu v italské L’Aquile. A jak? Jednalo se o to, že se na rychlo nechaly vyrobit placky (odznaky), které pak studenti prodávali za třicet korun na Vědecké konferenci. Celkem dvě stě placek vyrobila jedna brněnská firma do druhého dne od zadání a stejně závratnou rychlostí se je podařilo prodat. Všechny. Celkový výtěžek akce, který bude připsán na konto pomoci Aquile, se vyšplhal na hodnotu přes 3700 korun (po odečtení nákladů na výrobu placek). O tom, proč naše fakulta podporuje zničenou univerzitu v italském městě L’Aquila, se můžete dočíst ve článku o založení finanční sbírky naší fakultou. Všem zúčastněným a přispěvším patří veliké díky!
 
A co chystá Motolák dále? Především je to schůzka na Kajetánce, na kterou je zván opravdu každý. Je to příležitost, jak se dozvědět, co se událo a hlavně co bude, do čeho se můžete zapojit, na co se můžete těšit a případně jak se stát členem Motoláku. Proto neváhejte a přijďte! Schůzka se bude konat v pondělí 4. 5. v 17.30 ve společenské místnosti na Kajetánce.
 
Ještě je tu ale jedna pozvánka. Tentokrát pro ty, kteří rádi dělají radost pacientům a mohli a chtěli by jí zkusit udělat tak, že jim zazpívají nebo zahrají... Zkrátka máme možnost a náladu vytvořit hudební program pro pacienty LDN, přičemž už teď myslíme v plánech na případné další angažmá... Takže je to rozhodně příležitost! Budeme se těšit ve středu 6. 5. v 18.30 ve společenské místnosti na Kajetánce – nástroje s sebou. Ideálně napište předem mail, že přijdete.

Vytvořeno: 29. 4. 2009 / Upraveno: 20. 12. 2018 / MUDr. Jana Djakow