Leoš Mareš navštívil děti ve FN Motol

V úterý 8. března čekala některé děti hospitalizované ve FN Motol překvapivá návštěva. Do nemocnice totiž zavítal známý a populární moderátor Leoš Mareš, aby potěšil malé pacienty hospitalizované na dětské hematoonkologii a dětské psychiatrii a pokud možno alespoň na chvíli odvedl pozornost od jejich závažných starostí.
 
Pozvat do nemocnice Leoše Mareše, a zpříjemnit tak dětem jejich stonání byl nápad studentů 2. lékařské fakulty: „Po absolvování stáží na dětské hematoonkologii jsem přemýšlel, co by se pro ty děti dalo ještě kromě skvělé péče, které se jim na klinice dostává, udělat. Jedno děvče se mi při stážích svěřilo, že má moc rádo SuperStar a Leoše Mareše, tak mě napadlo se s ním zkontaktovat a poprosit jej, zda by to děvče nepřišel pozdravit. Překvapilo mě, s jakou samozřejmostí a ochotou se toho chopil, nabídl hned několik termínů, kdy by mohl dorazit, a bral návštěvu na přání nemocného dítěte jako úplnou samozřejmost. Když jsem se pana Mareše ptal, kolik času může třeba i s dalšími dětmi, které by o to měly zájem, strávit, řekl, že to je úplně jedno, že klidně celý den. Ještě jsem se bál, aby akce nechtěl využít jen ke zvýšení své popularity, ale pan Mareš sám zdůraznil, že vše samozřejmě bude bez přítomnosti médií a že přijede sám,“ nechal se slyšet jeden organizátor motolského setkání a student 2. LF. Když se zpráva o návštěvě roznesla, i jiné děti projevily velký zájem se s Leošem Marešem setkat.

 
„Před návštěvou jsem kontaktoval přednosty a primáře oddělení, zda jim návštěva nebude vadit a zda by pomohli vybrat děti, které by se s Leošem chtěly potkat a jejich zdravotní stav by to umožňoval. Překvapilo mě, že na dětské hematoonkologii už pana Mareše znali, protože tam za jedním malým pacientem dříve docházel,“ dodal organizátor setkání.
Leoš Mareš strávil s dětmi celé odpoledne až do večera a všichni, včetně rodičů hospitalizovaných dětí a ošetřujícího personálu, měli z jeho bezprostřednosti, vtipu a milého, lidského vystupování velice dobrý pocit. Některým dětem se setkáním s Leošem Marešem splnil jejich životní sen.
„Upřímně moc děkuji za pozvání a hlavně přeji všem dětem brzké uzdravení,“ řekl na závěr setkání populární moderátor, který neskrýval dojetí nad vyprávěním rodičů o osudech malých pacientů.
 
My panu Marešovi za jeho milou návštěvu také velice děkujeme a přejeme hodně úspěchů v práci i životě!
 
(Fotogragie jsou zveřejněny na výslovné přání dětí a se souhlasem jich i jejich rodičů.)
 
-md-
 

Vytvořeno: 14. 3. 2011 / Upraveno: 2. 2. 2017 / MUDr. Jana Djakow