Seminář Kristyna M. Driehaus Foundation – očima studentky

Dne 16. 10. se uskutečnil seminář o nadaci Kristyna M. Driehaus Foundation, která na naší fakultě zprostředkovává pobyty na Northwestern University v Chicagu.
 
Ačkoliv v pozvánce vystavené na webu se objevovaly samé pozitivní věci – možnost stáže v prestižní nemocnici, stipendium na zahraniční univerzitu a snídaně , účast studentů příliš vysoká nebyla. Možná je odradil neatraktivní dopolední čas, který většina musí strávit výukou.
 
Jako první jsme si mohli poslechnout prezidentku této nadace, která nás seznámila, jaké programy její nadace zaštiťuje. Jedná se o program Regina’s Hope, který je primárně určen studentům se zájmem o dětskou hematologii/onkologii, a program Global Health, který je otevřen studentům všech oborů.
 
Rovněž jsme si mohli vyslechnout postřehy bývalých účastníků tohoto programu. Historicky první student, dnes již doktor Karel Švojgr, se nás snažil motivovat povídáním o tom, co všechno můžeme tímto pobytem získat. Kromě zkušeností, kontaktů a většího rozhledu se přiučíme také empatii, vstřícnosti a americkému úsměvu. Zatím poslední účastník Ladislav Douda připravil zájemce o tuto stáž i na možné nesnáze, od náročného vyplňování přihlášek, přes administrativu, očkování, víza až po finanční stránku věci.
 
Téměř všichni přítomní vyjádřili své přání, aby se možnost tohoto stipendijního programu dostala do širšího povědomí a zájmu studentů. Snad se jim to vyplní a svou trochou do mlýna k tomu přispěje i tento článek.
 
Kristýna Závodníková
 
 
Ke zveřejnění na webu předala Jana Djakow.

Vytvořeno: 17. 10. 2008 / Upraveno: 2. 2. 2017 / Administrátor 2. LF UK