Přijímací řízení na UK 2. LF v roce 2011

V letošním roce se k přijímacím zkouškám na naši fakultu dostavilo více než 1400 uchazečů pro obor všeobecného lékařství a dalších několik stovek pro ostatní obory (kompletní statistika je zveřejněna zde). Již tradičně probíhalo přijímací řízení ve dvou kolech. Společně s faktem, že fakulta nepřijímá žádné uchazeče pouze na základě výsledků ze středních škol, také dvoukolové řízení přispívá k vysoké prestiži studia na naší fakultě. Vedení fakulty i letos pro druhé kolo zvolilo ústní pohovory a osobní kontakt s uchazeči považuje za důležitou součást přijímaček.
 
Děkan fakulty, doc. MUDr. Ondřej Hrušák, Ph.D., pro Hospodářské noviny komentoval úroveň znalostí letošních uchazečů takto: „Výsledky přijímacího řízení na UK 2. LF rozhodně neodpovídají některým klišé o mladých lidech. Uchazeči byli natolik kvalitní, že nebylo snadné vybrat mezi nimi ty nejlepší. Zájem o studium medicíny je navíc tak vysoký, že se nápor uchazečů daří jen taktak zvládnout.“ (kompletní článek je k dispozici zde).
 
Společně s vedením fakulty se těšíme na příliv dalších mladých nadaných a motivovaných lidí do řad naší akademické obce.

-jd-

 

Vytvořeno: 15. 7. 2011 / Upraveno: 30. 4. 2021 / Administrátor 2. LF UK