Vítáme studenty prvních ročníků na 2. LF!


 
V předposledním zářijovém týdnu se v Dobronicích tradičně sešli noví studenti naší fakulty – jak magisterských programů (medicíny i fyzioterapie), tak i bakalářského programu fyzioterapie. V krásném prostředí dobronického tábora a v slunném babím létě se mohli seznámit mezi sebou, ale také se dozvědět něco o svém budoucím studiu na fakultě.
 
Setkání členů vedení fakulty (doc. Hrušák, Mgr. Lepšíková, prof. Vízek, prof. Trka, MUDr. Pelíšek) se studenty bylo velmi příjemné. V oficiální i neoficiální části diskuse (která pokračovala do pozdních večerních hodin... ) jsme museli zodpovědět řadu dotazů, od očekávatelných (průběh studia, zahraniční stáže, možnost přerušení studia atd.) až po překvapivé (zda opravdu utrpěly vztahy s fakultní nemocnicí v Motole trhliny a jaké jsou vztahy nyní, zda členy kolegia děkana také někdy vyhodili z nějaké zkoušky, odkud se berou těla pro anatomické pitvy...). Můžeme vás ujistit, že naši noví studenti jsou milí, chytří, cílevědomí a přiměřeně sebevědomí.
 
Potěšily nás (a doufáme, že všechny členy naší akademické obce) důkazy o tom, že novinářské průzkumy nelžou a že naše fakulta patří mezi nejžádanější lékařské fakulty – řada studentů byla přijata na všechny pražské lékařské fakulty a zvolila si právě 2. LF! Očekávají přátelskou atmosféru a individuální přístup, těší se na své působení v největší středoevropské nemocnici a na fakultě s výborným vědeckým zázemím.
 
Je na nás, zda jejich očekávání naplníme!

Jan Trka, Magdalena Lepšíková, Ondřej Hrušák

Vytvořeno: 25. 9. 2007 / Upraveno: 16. 7. 2018 / Administrátor 2. LF UK