Online diskuse

Diskuse k článku Nabídka vzdělání nad úroveň povinné výuky je pro studenty 2. LF malá
 
Diskuse k článku je uzavřena.


Vaše názory:

23. 9. 2008 S vyse zminenym nazorem ohledne organizace naprosto souhlasim. Byl jsem na stazi v Nemecku v internim oboru a tam maji medici presne dane sve kompetence, ktere musi splnit...a nikdo jiny to za ne neudela. za to jsou krome nabytych vedomosti odmeneni obedy zdarma. je to spis navrh na organizaci praxe v ramci poslednich rocniku, protoze jak se jiz pravi v diskuzi vyse, v odpolednich hodinach je rutinni prace odbyta a resi se zejmena administrativa.
Tomas Petrik
absolvent
1. 2. 2008 Jeste bych pridala povzbuzeni pro studenty se zajmem prave o "chiru" – nebojte se aktivne zapojit, pristup na nasi CHK je velmi vstricny a operuje se porad a hodne a na ambulancich se taky porad neco deje.
AB
student
1. 2. 2008 Souhlasim, na chirurgii opravdu neni problem – tady mas hak nebo tri haky a jsi razem velmi uzitecny a jeste je komu vypravet vousate vtipy:-) Horsi je to na oddelenich "interniho" typu. Zapojeni studenta zde vyzaduje cilenou snahu doktora a vstricnost ostatniho personalu, ale i v tom nejlepsim pripade student nikomu moc nepomuze. Bylo by bajecne udelat "krouzky" i na jinych klinikach. Jinak jeste k predmetu diskuze, sama jsem dlouho otravovala na patologii, naprosto bez uspechu.
AB
student
31. 1. 2008 Zapojit studenta je jednodussi v oborech, kde student muze alespon s necim pomoci (napr. chirurgie). Na porodnickem krouzku to funguje, protoze student je pridelen ke konkretnimu lekari (ktery ho tak jen tezko muze ignorovat :-)). Zpocatku student spis zdrzuje, ale postupne muze cim dal tim vic pomahat a za odmenu usetrit "svemu" lekari napr. cas straveny administrativou. Treba by se podobny symbioticky model dal pouzit i v jinych oborech. (?)
j*
student
31. 1. 2008 K minulemu prispevku: zni to moc hezky, ale proc by si s tim nekdo daval praci? Ohodnoceni by bylo nulove a sve prace ma kazdy lekar dost.
AB
student
30. 1. 2008 Problém není v nabídce, ale v organizaci. Pokud má student zájem a jde si individuálně domluvit stáž, málokde ho odmítnou.
Problém je ale v organizaci – jak studenta aktivně zapojit do provozu, aby pomáhal nebo alespoň nepřekážel a zároveň byl sobě užitečný?
Myslím, že vhodným řešením by bylo domluvit se s vedením pracoviště, co by student měl přesně dělat a co by měl vidět. Poté vytvořit logbook a dát studentovi prostor pro splnění úkolů (představit ho na pracovišti). Úkoly postupně přidávat.
Jiří Hamous
student
Poslední aktualizace: 9. 1. 2019 / Administrátor
Byla tato stránka užitečná?