Příprava koncepce v oblasti ubytování a stravování

  • V loňském roce byly učiněny dva podstatné kroky ke splnění závazku vypracovat střednědobou koncepci Univerzity Karlovy v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb. Prvním krokem byla studie o hospodaření v této oblasti, kterou dle zadání UK vypracovala firma CS-Projekt. Vypracování a vnitrouniverzitní oponentura tohoto materiálu poskytly jasný přehled o ekonomických trendech v ubytování a stravování a možnostech jejich ovlivňování.
     
  • Druhou etapou bylo vyhodnocení šetření názoru studentů na ubytovací a stravovací služby. Závěry, které z tohoto průzkumu v rámci relativně velkého vzorku studentů, vyplynuly dávají některé zásadní mantinely dalšího směřování.
     
  • Pro kvalitní zpracování výše zmíněné koncepce se však v mnoha diskusích ukázalo nezbytné zmapovat stanoviska přímo zainteresovaných osob (volení zástupci studentů, řídící pracovníci Kolejí a menz apod.) i dalších orgánů (např. akademické orgány fakult) na zásadní uzlové body a problémy, jejichž návrh řešení bude muset být v koncepci obsaženo.
     
  • Na základě rozsáhlých diskusí vznikl materiál, který obsahuje strukturované otázky, které by měly toto postihovat. Vzhledem k širokému spektru oslovených je zřejmé, že ne každá osoba či orgán bude moci kvalifikovaně odpovědět na všechny z nich. Nicméně vážně budou brány všechny obdržené odpovědi s tím, že jsou velmi vítána i jakákoliv další stanoviska k předmětné věci, stejně jako přidání další možnosti tam, kde je otázka formulována výčtem variant.
     

Odpovědi je možné zasílat do 10. března 2003.

Přímo určeno pro:

  • Sociální komisi AS UK
  • Grémium kolejních rad
  • Kolejní rady
  • Koleje a menzy UK
     

Na vědomí:

  • Členové AS UK
  • Akademické senáty UK
     

Pro členy akademické obce UK zveřejněno na http://koncepce.cuni.cz

Ke zveřejnění předal:
Michal Pelíšek, člen ASUK
@email

Vytvořeno: 28. 2. 2003 / Upraveno: 11. 1. 2023 / MUDr. Michal Pelíšek