Nabídka volných míst pro studium v zahraničí

Studium medicíny na Lékařské Univerzitě v Lodži, Polsko:

Dle informací polské strany je možné organizovat stáže klinických oborů v anglickém jazyce. Znalost polštiny je ale výhodou.
Na Univerzitě jsou paralelně pořádány kurzy studia medicíny na Fakultě vojenské medicíny – 4letý, lze v angličtině a šestileté studium na Lékařské fakultě civilní. Zde zahájili anglickou větev, dosud ale pouze prvé tři roky, t.zn. ne klinické obory.
Podrobný syllabus obou fakult je k dispozici na webové stránce programu Erasmus naší fakulty nebo u dr. Černého, lze požádat o zaslání e-mailem.

Nabídka dalšího místa pro studium v zahraničí:

Lékařská fakulta, Univerzita v Janově, Itálie. Otvírá se jedno místo, délka studia semestr.
Vyučovacím jazykem je italština. Jde o pobyt programu Erasmus.
Konkursní podmínky jsou shodné jako pro ostatní země, vč. času a místa konání konkurzu.
Přihlášky přijímá Studijní oddělení naší fakulty.
 

Informace pro zájemce o studium v Goteborgu:

Z výsledků jednání se švédskou stranou vyplývá, že jsou schopni zajistit teoretickou část výuky v angličtině, pro praktickou část, zejména kontakt s pacientem je ale nutná znalost švédštiny. Preferují pro první rok výměny blok zvaný v G. „Klinické neurovědy“ což je 14týdenní kurz zahrnující ORL, oční a neurologii, včetně teoretických základů u nás obsažených v oborech patologické fyziologie a neurověd. To pro naše studenty znamená pokrytí předmětů z 5. ročníku (ORL a neurologie) a 4. ročníku (oční). Stáž se hodí pro studenty 4. ročníku s rozložením obou ročníků mezi studium v Praze a G.
Citace z „Memoranda jednání Praha-Goteborg“:
 
Prague to Göteborg
The education in Göteborg is in Swedish and therefore it is difficult for the students from Prague to attend the regular course at the program but if the students are interested in studying Swedish or know it already, it could be arranged. Clinical rotations could be arranged in English. Czech students should be classified according the EU criteria – (ABCD grades) when passing exams in Göteborg, in order to be compatible with Czech teaching system after returning to Prague.
The curriculum which the discussion was based upon was the new study program in Göteborg which started in September 2001. The slots to start the exchange with were found out to be these:
 

  1. Clinical Neuroscience + Ophtalmology + Oto-Rhino-Laryngology (14 weeks) and possibly 6 weeks of clinical rotation in Internal Medicine

Other possible options:

  • Pediatrics and Obstetrics (19 weeks)
  • Surgery (20 weeks)
  • Infectious Diseases for 6 weeks
Vytvořeno: 19. 12. 2005 / Upraveno: 11. 1. 2023 / Administrátor