Představujeme zástupce 2. lékařské fakulty ve „velkém“ senátu

Do akademického senátu Univerzity Karlovy (AS UK) byli na volební období 2014–2017 zvoleni čtyři zástupci naší fakulty: dva studenti a dva pedagogové.

Adam Kalina je student 5. ročníku. Organizuje Filmový klub 2. LF v Motoláku a je členem jeho webového týmu. Věnuje se manuální a automatické volumetrii podkorových struktur na neurologické klinice a výtvarné tvorbě. S Dankou Humlovou spolupracuje už delší dobu, a to především formou ZÁPISků z fakultního senátu. Ve volném čase s chutí sáhne po knížce, šálku dobré kávy nebo cepínu. Je z Prahy, ale odmítá se za to stydět.
 

 

Danka Humlová je studentka 5. ročníku a předsedkyně studentské komory akademického senátu 2. lékařské fakulty. Danka pochází ze severních Čech, což v praxi znamená, že ze všeho nejvíc na světě miluje zimu a že německy neumí ani slovo. Ráda píše. Cokoliv. Kdyby nestudovala medicínu, věnovala by se divadlu. Snad z ní už brzo bude pediatr!
 

 

Ondřej Hrušák je bývalým děkanem 2. LF (2006–2014). Zabývá se dětskou hematoonkologií a imunologií. Rád jezdí na kole, hlavně do práce, ale také z práce. Do AS UK nastupuje v roce 2014 a věří v dynamické a správné fungování UK.
 

 

Barbora Fišárková pracuje na neonatologii FN Motol. Věnuje se novorozencům jakékoliv velikosti, skupenství a stáří. V rámci postgraduálu se zabývala oxidem dusnatým a z něj vznikajícím radikálům. Miluje hudbu a hraje na cello ve smyčcovém orchestru. Ve volném čase hraje tenis, jezdí na koni a studuje jazyky. Mezi její největší záliby patří výuka studentů 2. LF a pečení. Narodila se a žije v centru Prahy a za nic na světě by toto místo nevyměnila.
 

Vytvořeno: 6. 2. 2014 / Upraveno: 21. 3. 2024 / Mgr. Petr Andreas, Ph.D.