Zemřela Ing. Marcela Cipryánová

Štítky

V sobotu 23. 8. 2008 zemřela ve věku 45 let Ing. Marcela Cipryánová, pracovnice děkanátu 2. LF.
 
S Marcelou jsem se seznámila zhruba před patnácti lety, hned po svém nástupu na 2. lékařskou fakultu. Byly jsme spolupracovnice, ale hlavně kamarádky. V Marcele jsem poznala charakterního a inteligentního člověka. Byla vynikající počítačový grafik, měla skvělý cit pro barvu, proporce a harmonii, vytvářela grafiku pro výukové počítačové systémy, krásná loga, postery a webové stránky. Měla také výtvarné nadání, kreslila zejména obrázky z rodného kraje, Chrudimi a okolí, ale také pražská zákoutí.
Marcela měla ale v životě smůlu, již od svých 22 let zápasila s těžkou, zákeřnou chorobou s charakterem časované bomby, kterou se dařilo držet na uzdě díky péči Kliniky nukleární medicíny a endokrinologie.
Nemoc udeřila ve zvýšené míře letos na jaře. Marcela byla až do konce obdivuhodný, trpělivý pacient. U jejího lůžka jsem měla tu čest poznat jejího tatínka, který po tři měsíce se každý den o ni obětavě staral.
To cenné, co po člověku zůstává, je vzpomínka v srdcích lidí, kteří ho měli rádi, vzpomínejme na Marcelu.
 
MUDr. Jitka Feberová
 


 
Dovolte mi připomenout práci, kterou Ing. Cipryánová dělala pro fakultu – mimo jiné aktivity se zasloužila o aktuálnost velké části našich nových webových stránek a podílela se na rozhodování o jejich současném formátu. Z pozice vedoucí redakční rady předtím určovala podobu tištěné verze časopisu Pelikán. Budete-li si prohlížet pěkné fotografie našich studentů a zaměstnanců v letošní Prázdninové fotogalerii, vzpomeňte si, že právě Ing. Marcela Cipryánová bezchybně administrovala její první ročník.
 
Čest její památce.
 
O. Hrušák, děkan

Vytvořeno: 25. 8. 2008 / Upraveno: 13. 6. 2022 / Administrátor 2. LF UK